Könyvei

Elokészületben: Spiritulális világháború IV. - Én, II. Péter pápa

wws4-borito

A World War S – Spirituális világháború-sorozat negyedik kötete  november elso hetében jelenik meg Én, II. Péter alcímmel. Ebben a könyvben végre megismerjük azt a pápát, aki végrehajtja a katolikus egyház megújítását, és szembeszáll a hamis vallások és prédikátorok csatlósaival, a démonikus hatalmakkal.

A képen a vesszobol font pápai süveg készítése látható – mivel mindegyik könyv borítója egy projekt részeként készült, a negyedik részhez a pápai süveget készítettem el életnagyságú változatban. Ez lesz a borítón!

Spirituális világháború I. - A csend kezdete

wws1

Stephen Paul Thomas sodró lendületu, izgalmas regénye a démoni megszállás évezredeken átívelo történetének megdöbbentoen hiteles krónikája. Hátborzongató követni a sötétség eroinek munkáját az emberi történelmen keresztül, és ahogy ez a harc már egyre kevésbé marad rejtett és okkult: a szellemvilág a fizikai valóság uralmára tör.

Julie Bond, a pszichológus, a halálközeli élmények kutatója szembesül eloször ezzel, amikor megszerzi elso bizonyítékát a lélek testenkívüliségérol. Josh, ez a különleges és intelligens, szívátültetett fiú bevezeti ot egy olyan világba, amely túlmutat a tudományon. Keith, a pszichiáter barátja másképpen lépi túl az emberi élet határait: klienseket vezet vissza elozo életükbe. Míg Julie a tudomány oldalán áll, Keith-t a szellemvilág vonzza: mindketten Josh tapasztalataira éhesek.

De nem csak ok: fekete seregek gyülekeznek a horizonton, mert Josh számukra is fontos. Bárkit felhasználnak, hogy közelebb kerüljenek a fiúhoz – befolyásolják, kísértik és megszállják a lelküket és testüket, akik innentol az o akaratukat teljesítik. Ezt tették mindig is: így távolították el az emberiséget Istentol. Egyházi és a politikai vezetoket hálózták be, hogy végrehajtsák nagyszabású tervüket – hogy végül eljussanak az egyházi belso köreibe. Akár egészen a Vatikánig…

És ez még csak a csend kezdete…

Spirituális világháború II. - A sárkány szolgálói

wws2

Stephen Paul Thomas izgalmas, történelmi idoutazással gazdagon tuzdelt regénysorozata – a démoni megszállás évezredeken átívelo történetének megdöbbentoen hiteles krónikája – folytatódik.

Ebben a részben színre lép a szellemvilág földi ura, a Mester: a kezdetekben megnyero, fiatalos és rámenos üzletember álcája lassan lehull az olvasók elott, és bepillanthatunk valódi szándékaiba. Hamarosan láthatóvá válik az Európát és a világot megmenteni kívánó, ünnepelt hos igazi, sötét arca.

Szellemi béklyójában tovább szorongatja Sue-t, aki megragadja az esélyt, hogy visszakapja korábbi népszeru musorát és újra a spirituális valóságshow-k királynoje legyen. Belemegy a Mester – és a démoni erok – játékaiba, és azzal nyugtatja magát: a szolgálatait lánya, a halálos beteg Kathy miatt adja el az ördögnek.

Josh megszerzése továbbra is elsodleges célja a fekete felhoként elorenyomuló Gadarai Démonlégió számára: a fiú képességei kulcsszerepet játszhatnak majd az új okkult vallás felépítésében. A kivágott bibliai szakaszokból egy új nyelv, egy új isten születik. A hömpölygo betufolyamból kirajzolódik a sötétség terve.

Elorenyomulásukat segítik a korábbi évszázadokban megnyert szellemi ütközetek, a korrupt politikusok és egyházfok, a megkísértett és bunbeesett emberek sora.

Julie, John és Paul felfejti az ördögi terv részleteit, és tovább harcol Josh megmentéséért.
A csend lassan véget ért – de a háború korántsem.
A Vatikán örökre megváltozik.
kevesebb

Spirituális világháború III. - A fekete mágia szívében

wws3

Az évezredeken átívelo spirituális küzdelem eredményeképpen az elozo rész végén a Vatikán örökre megváltozott: már nem világi hatalmi tényezo, nem a titkait féltve orzo, iratait földalatti könyvtárban rejtegeto, botlásait és a hatalmi visszaéléseit mentegeto és takargató vallásos intézmény, hanem viszonyát Istennel megújító és helyreállító, igazi keresztény misszió. Az új pápa gyökeresen átalakítja a szervezetet, amire elodeinek nem volt meg a hite és bátorsága. Az elozo rész hosei, Paul, Lylian, John és Julie Afrikába indulnak a Josh által látott profétikus álmot követve, hogy megkeressék az elso afrikai születésu pápát, II. Pétert. Útjukat nem egyedül teszik meg: árnyként kísérik oket a Gadarai Démonlégió szövetségesei, a fekete mágia boszorkánymestereinek szellemiségei. John és Julie a varázslók és mágusok feketepiacán találkozik egy fétiskereskedovel, aki ismeri az Afrika Szentjeként emlegetett pápát, és tud arról a faluról, ahol a világtól visszavonultan gondoskodik a rászorulókról. Hajlandó elkalauzolni oket hozzá, bár Johnnak nem tetszik az ötlet. A dolgok nem alakulnak jól: táborukat sárlavina borítja el, és John csak reméli, hogy Julie-t nem sodorta magával. Paul és Lylian útjai másfelé vezetnek: egy helyi informátor segítségével próbálják megtalálni a szent embert, de nekik sem jutott könnyu feladat az angyali seregek segítsége nélkül ok is elvesznének. Közben Európában és az Egyesült Államokban új vallás van kialakulóban: a Mester és szolgálólányai Salome Sue Richardson és Sidney Grimm kontinenseken átívelo méreture duzzasztják a szervezetet Carl Millerbeck, a korrupt és hataloméhes politikus segítségével. Mindenki betekinthet majd az eljövendobe.

Gócpont

gocpont

A Marson egy légibusz a végzete felé rohan, egy idosödo zsaru menti meg az utasait a pusztulástól… de ez még csak a kezdet. Alex Sverlov horgonykötélbe akadt lábbal tér magához az Indiai-óceán vizén hánykolódva… de ez még csak a kezdet. A Földön egy új birodalom, az Új-Kínai Császárság két korlátozott atomháborúban leigázza Ázsiát… de ez még csak a kezdet. Az M-kórokozó pusztító útjára indul a Naprendszerben létesített kolóniákon… De ez még mindig csak a kezdet. Ebben az elso lapjától az utolsóig lebilincseloen izgalmas regényben a foszereplok egy naprendszer méretu fertozés gócpontjaiban találják magukat, miközben a háttérben náluk sokkalta nagyobb szellemi és fizikai erok mozgatják a szálakat. Új a világ, új a kórokozó, de a konfliktus a régi. Csak úgy fejtheted meg a titkait, ha a Gócpontba kerülsz.

Halál a csillagokban

halal-a-csill

A halál tabu. A halál érthetetlen, befogadhatatlan és elkerülhetetlen.
Az ember egyik legosibb vágya a halál feletti gyozelem, mert a halált nem tekinti az élet részének. Bele kíván szólni a “nagy körforgásba”, lassítani a forgató kerekét, Istent játszani… “Az utóbbi évek egyik legjobb sci-fijének +(Köki Terminál könyvesbolt)”, a Gócpont szerzojének, Stephen Paul Thomasnak legújabb könyvében olyan történeteket olvashatunk a talán nem is olyan távoli jövobol, amelyben a foszereplok különbözo utakat keresnek és járnak be azért, hogy saját életüket (vagy másokét) meghosszabbítsák. Egyesek számára a lélek, mint a testet is túlélo entitás, a jövoben az élet magától értetodo része lesz, miközben mások ugyanúgy halnak meg, mint korábban már annyian: betegségben, áldozatokként, megöregedve vagy életüket adva másokért. A túlélésért, a hatalomért, a pénzért és az élet meghosszabbításáért folyó nagy küzdelemben gyakran az emberiségnek is fizetnie kell: felsejlik a kollektív halál képe is.
A Gócpont konspirációs sci-fi regény kolonizációs korszakában játszódó, a szerzo grafikáival illusztrált történetek természetesen az életrol szólnak. Válaszokat keresnek az elöregedett test gyógyítására, kicserélésére, a lélek hallhatatlanságára, és ezeken keresztül arra: legyozhetové válik-e az emberiség egyik legnagyobb “ellensége”? Kell-e, szükséges-e a fizikai való már-már értelmetlennek tuno meghosszabbítása? Hiszen ahogy a csillagok elmúlnak, kihunynak, úgy múlik el testünk is, visszatérve az univerzum anyagához…
Legyozheto tehát a halál? A válasz jelenleg az emberiség jelentos része szerint: igen. Csak kérni kell…

A mag I. - Vannak még világok

mag-i

Nem sokkal a Gócpont történetének befejezése után kolóniaközi delegáció érkezik a Mars New Home-ra, hogy megünnepelje a Kolónia fennállásának háromszázadik évfordulóját. Elokelo vendégek kapnak meghívást az ünnepségre, köztük Maximilian Kilbraun is, a kolónia egyik alapítója, aki hosszú földi távollét után tér vissza szeretett vörös bolygójára. Ugyanazon a hajón utazik a genetikus és exobiológus, Frederic Bomont is, aki utána próbál járni: miért élnek hosszú és egészséges életet a hosként tisztelt tizenkettes küldetés asztronautái – köztük Max is, aki éppen a százötvenedik születésnapjára készül – mindenfajta genetikai beavatkozás nélkül. Vele tart Julia Tot, a Naprendszer-méretu karriert építo szobrászno, aki a kolónia születésnapi ünnepségére kapott nagyszabású felkéréssel próbál betörni a kolóniaközi muvészeti életbe.

Fred genetikai fejtöroje bolygóméretu kutatássá szélesedik, amint rábukkan az Egyirányú út privát urügynökség titokzatos videóanyagaira. Ez alatt Max élete a feje tetejére fordul: különös orület keríti hatalmába. Közben mindenkit ijeszto rémálom üldöz: egy idegen tör az életükre.

Bár A MAG elso része a Gócpont utolsó oldalaival kezdodik, azért egy önállóan is élvezheto, letehetetlenül izgalmas regény. Aki olvasta a Gócpontot az tudja: az író nem hagy sok idot a pihenésre. A foszereploket egy titokzatos ero sodorja végig a feszültségekkel teli eseményeken, hogy aztán az utolsó oldalra is maradjon valami fordulat. Sot a következo részre is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *