SPT

spt_new_profil

Stephen Paul Thomas, eredeti nevén Tomasovszki István Magyarországon született 1969-ben. Tizennégy évesen kezdte írni többnyire fantasztikus és meghökkento történeteit édesanyja írógépén. Ahogy a muvész egyre jobban kibújt belole, különbözo kifejezési formákat keresett hogy tehetségét megmutathassa. Rengeteget rajzolt, majd festeni kezdett. Késobb évtizedeken át készített kézmuves ékszereket, majd amikor a grafikus, windows platform megérkezett a személyi számítógépekre, elkezdte megtanulni és használni a legmodernebb háromdimenziós animációs és képmanipuláló szoftvereket (3D Studio Max, Maya, Adobe Package), hogy megalkossa fantáziavilágát.

Egy idore abbahagyta az írást és befejezte a foiskolát, ahol magyar irodalom és történelem tanári diplomát szerzett. Nem maradt a tanári pályán, jelenleg légiforgalmi irányítási szakemberként dolgozik.

Korábban 3D animátorként is tevékenykedett, késobb egy muvészeti iskolában festo képesítést szerzett. Ha ideje engedi, stop-motion 2D animációkat készít.

Elso könyvének fordítása alatt tapasztalt nehézségek végre megadták neki a lökést, hogy saját maga fordítsa le könyveit nagyszeru amerikai szerkesztoje, Paige Duke segítségével. Ha Isten is úgy akarja, együttmuködésük még sok izgalmas angol nyelvu könyvet eredményez majd.

Stephen eredeti nevén verseket és szépírodalmi regényeket ír.

Az író magányos alkotó, de mindig szüksége van olyanokra, akik a háttérbol támogatják (még akkor is ha nincsenek jelen az alkotás folyamatánál).

Éva

evi-2-large

Stephen felesége, Évi javítja az könyveinek magyar verzióját, és természetesen o az elso tesztovasója is. Emellett a legnagyobb híve és kritikusa, mint magyar nyelv és irodalom tanár, valamint szenvedéyes könyvmoly. Épp ezért elkerülhetetlenül összehasonlítja férje írásait más írok munkáival, de ezzel inkább megerosíti ot abban, hogy jó úton halad.

Stephen elso könyveit fiának ajánlotta, remélve, hogy egy nap majd felfedezi oket a maga számára (most még a foci elozi meg a regényeket).

Frankó

bubi2-large

Stephen jobb keze (jobban mondva jobb mancsa)  kutyája, Frankó. Nagyon sokat töpreng a könyveken, és általában biztosítja a kéziratok sértetlenségét. Ebben a tevékenységében sokszor igen kifárad, és elnyomja az álom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *