Gócpont

A Marson egy légibusz a végzete felé rohan, egy idosödo zsaru menti meg az utasait a pusztulástól… de ez még csak a kezdet. Alex Sverlov horgonykötélbe akadt lábbal tér magához az Indiai-óceán vizén hánykolódva… de ez még csak a kezdet. A Földön egy új birodalom, az Új-Kínai Császárság két korlátozott atomháborúban leigázza Ázsiát… de ez még csak a kezdet. Az M-kórokozó pusztító útjára indul a Naprendszerben létesített kolóniákon… De ez még mindig csak a kezdet. Ebben az elso lapjától az utolsóig lebilincseloen izgalmas regényben a foszereplok egy naprendszer méretu fertozés gócpontjaiban találják magukat, miközben a háttérben náluk sokkalta nagyobb szellemi és fizikai erok mozgatják a szálakat. Új a világ, új a kórokozó, de a konfliktus a régi. Csak úgy fejtheted meg a titkait, ha a Gócpontba kerülsz.

400 évvel járunk a Holdraszállás után. A világ jelentos mértékben átalakult, az egyén számára szinte átláthatatlanul kiszélesedett. A Földet az emberiség régen kinotte, de idoközben meghódította a Naprendszert, ahol kolóniákon éli mindennapjait. Új államok, új élet- és érdekközösségek uralkodnak. A jövo sokszínu és változatos képet mutat Stephen Paul Thomas nagyszabású, bemutatkozó sci-fi regényében.

Ám egy regény attól még nem válik izgalmassá, hogy csupán érdekesen felfesti számunkra a – szép új világot. A gócpont sem errol szól. A több szálon futó, idoben és térben ide-oda ugráló történet egy, az egész világot behálózó, hajmereszto összeesküvés krónikája. A világ különbözo pontjain különös megbetegedés okoz látványos rosszulléteket. Hamarosan kiderül, hogy az ismeretlen kórokozó jóval nagyobb veszélyt rejt magában. Olyan mértéku pusztulás rémével fenyeget, amire még nem volt példa. Ha a legrosszabb megtörténik, az alapvetoen írja át az emberiség regénybeli jelenét, ha egyáltalán maradnak túlélok. A tét tehát óriási, az ido pedig egyre fogy. Néhány elkötelezett ember azonban felveszi a versenyt az ismeretlennel… talán, mert ez a végzetük.

Stephen Paul Thomas regénye nemcsak hogy az elso szavától az utolsóig a könyvhöz bilincseli az olvasóját, de utána sokáig nem ereszti el. A hidegrázós események pontos és érzékletes dokumentálása, valamint a szépen kibontott karakterek és összefuzött történetszálak rendkívül átélhetové teszik a történetet, míg a regény kérdésfelvetései, az azokra adott válaszok, és a felvázolt konfliktus meglepo megoldása-feloldása pedig elgondolkoztatják az olvasót: vajon o mire lenne képes, meddig menne el, és mit áldozna fel önmaga és az emberiség megmentése érdekében. Elfogadná-e a végzetét vagy inkább szembefordulna vele…

Wágner Gábor

Izgalmas, több szálon futó cselekménnyel, jól megalkotott karakterekkel, hihetoen kidolgozott történelmi háttérrel ez a könyv az utóbbi évek egyik legjobb sci-fi regénye. (Köki Terminál könyvesbolt) *****

“Impozáns és szövevényes honi sci-fi, mely már a megjelenése elott igazi „gócmozgalmat” generált. A szerzo Stephen Paul Thomas, azaz Tomasovszki István, aki ezen az írói álnéven a tudományos-fantasztikus mufajhoz igazolt.”

“Olvasmányos és izgalmas a könyv. A több szálon futó és erosen flashbackes vonalvezetés nem nagyon hagy üresjáratokat, a feszültséget végig fenntartva bontja ki az epidémiakonfliktust úgy, hogy közben némi hátborzoló történelmi fejtegetést is beleszo.” (Pesti Est ) Értékelés: 8/10

Elképeszten izgalmas sci fi, bár nem is tudom, mufajilag nekem közelebb áll az utópisztikus irodalomhoz. Hiszen hogy ez megtörténhet, nem kérdéses. Mert az emberi vágyak, a gyengeség, a befolyásolás, az agresszió, az elkötelezodés merevsége, az eloítéletek, amik ennek a regénynek az emberi mozgatórugói, elsodortak egy jövobeli, bár nagyon valóságosnak tuno világba. És alig vártam, hogy megtudjam, vajon hogy fog megoldódni ez a szövevényes, “összeesküvés elméletes” sztori. A megoldás nem szokványos, az biztos, de pont ettol zseniális! Köszönöm az élményt. (Kovács Olga) *****

Az érdekes világ, a végig fenntartott feszültség remek estét szerez az olvasónak. Azért csak egy estét, mert úgyis egy ülto helyedben elolvasod, annyira jó!! (Horváth Henrik) *****

Articity Kiadó  – 2242 Ft (25%) + postaköltség

Libri Online – 2 841 Ft (5%) online, 2 542 Ft ( 5+ 10 %) – Törzsvásárlóként elérheto ár

Alexandra – 2 542 Ft Megtakarítás: 15 %

A Gócpont vezérmotívuma, a senninbari születése - projektismerteto

Mivel minden könyv úgy születik az Articity Kiadó muhelyében, mint egy önálló projekt (ritka a mai világban, ahol a könyvek mint puszta kereskedelmi termékek ömlenek tucatszámra a piacra), ezért az elso könyvhöz megszületett a könyv vezérmotívuma: az ezer öltéses öv. A japán katonák ezzel indultak harcba, mert hitük szerint megvédte oket a véres háborúban, örökkétartó szerencsét adva nekik.

senninbari1-2-large

Éva eloször is kivágta a derékövet. Egy kis kávézaccból és vörös festékbol kevert effekt hatására a vászon régies kinézetet kapott, amit késobb vérvörös foltokkal tarkítottak (imitálva a háborús sebesüléseket). A barát, aki a kávézaccot biztosította, persze nagyott nézett… (Azóta is barát, és a szerzo angol anyanyelvi tesztolvasója lett).  Ezután kerültek rá azok az apró köröcskék, amibe az ezer öltés került (filctoll kupakjával, perse ezt régebben kézzel festették, de ezt a szerzo nem kívánhatta a kedvesétol, hiszen nem igazi háborúba indult – bár a könyvkiadás tekintheto annak is manapság, ahol semmi sem számít, csak az eladási listák.)

IMG_5731

Ezután következett a könyv japán/kínai alcímének, az UNMEI szónak (végzet) kanji karakterekkel történo felfestése (amit a szerzo maga vállalt magára, talán ez volt a végzete). Mivel gyakorlott festo, ezért ez nem okozott neki nehézséget, viszont annál nagyobb lelkesedéssel nézte a mu megszületését…

IMG_5715

A senninbari közepére egy négysenes pénzérmét vartak. A négy sen (a jen elodje) kiejtése (shi-shen) hasonlít a halálos háború szó kiejtésére, így az öv két oldalán lévo bu-un cho-kyu (Örökkévaló szerencse) szavakkal összeolvasva azt jelenti, hogy az öv viseloje örökkévaló szerencsében részesül egy halálos háborúban.

IMG_5741

A nehéz munka még csak most kezdodött. Az 1000 piros kis köröcskébe 1000 franciaöltést kellett készíteni a nonek, aki háborúba küldte a férfit (jelen esetben a szerzo feleségének). Szorgalmában (és valószínuleg gondoskodó lelkének köszönhetoen, vagy talán mert a magyaroknál mindig egy a ráadás) 1001 franciaöltést helyezett el az övön. A könyv és a szerzoje kész volt rá, hogy elinduljon a könyvkészítés rögös útján…

IMG_5769

A senninbari (ezer öltéses öv) elkészült. A japán barátunk, aki a könyv elkészítésében segített és inspirált, kezébe vette… és rögtön visszadta. Azt kérdezte: ezt hol szereztétek? Mikor megtudta, hogy saját készítés, azt mondta: nagyon realisztikus, mintha eredeti lenne. Ez az országom történelmének része. Meghatódott. Akkor gondoltunk bele, mit is hoztunk létre…

IMG_5878

A Gócpont könyvsorozat saját weboldala

A Gócpont reklámjai - animációk és képek

Ez az elso könyvajánló ami proffi eszközökkel (az Adobe programcsomaggal felhasználásával ) készült el a szerzo saját grafikái és animációja alapján. Bemutatja az M-kórokozó terjedését a Marson, utazását a Holdra, majd pedig a Földre.

A második könyvajánló már a könyv kulcsmotívumát, az ezer öltéses övet állítja középpontba. Az öv a japán katonák hiedelmei szerint örökkévaló szerencsét ad a véres háborúkban.

A harmadik ajánló a fejezetkezdo grafikák szívveréseket követo kialakulását szemlélteti. Az elso rész fejezetkezdo grafikái az agyat ábrázolják, a második a szívet… Hogy miért? Ezt is felfedezhetjük majd a könyvben.

articity_fekvo_kisorias_k

Fekvo plakát a metróaluljáróban…

A Metróban elhelyezett B1-es óriásplakát.

sakura

A regény egyik központi motívuma a sakura, vagyis a cseresznyevirágzás. A kertben álló gyönyöru díszcseresznye-fa remek hátteret szolgáltatott a reklámfotókhoz.

Unmei

A könyv egyik törékeny noalakja végzetes döntés elott: a fecskendopisztoly a padon fekszik, mellette cseresznyevirágok szállnak, tekintete az Unmei mesterséges szigettol több száz kilométerre, a vulkán lábától nem messze álló otthona felé fordul… eljutha-e oda még valaha.

2resz0076

Napfelkelte a Marson – az elso teaser/könyajánló animációja bemutatja milyen lehet a napfelkelte a Marson, amikor már az emberiség kolonizálta a bolygót, és a Mars New Home Kolónián éli életét. Bejelentkezik a rádióriporter, aki beszámol a Naprendszer eseményeirol, az emberek munkába indulnak…

Cluster Teaser

Goodreads Book Giveaway

Cluster by Stephen Paul  Thomas

Cluster

by Stephen Paul Thomas

Giveaway ends May 20, 2015.

See the giveaway details at Goodreads.

Enter to win
Cluster

English Version : Cluster

The skybus raced haplessly towards its inevitable fate on the Mars New Home Colony. A cop saves the passengers from death . . . but this is only the beginning.
Alex Sverlov regains consciousness in the middle of the Indian Ocean with his leg tied to an anchor rope . . . but this is only the beginning.
A new world power arises. The New China Empire conquered Asia in two regional atomic wars and is taking its place on the world stage . . . but this is only the beginning.
The M-epidemic starts to spread around the inhabited colonies in the Solar System . . . but this is still only the beginning of the story.
In this stunning and intricate conspiracy SF novel, the main characters find themselves in the cluster of a Solar System-wide epidemic, while even more powerful physical and spiritual forces are pulling the strings of their lives behind the scenes.
A new world, a new epidemic, but the conflicts are the same. You can only find out more about it if you place yourself into the middle of a cluster!

Stephen Paul Thomas's books on Goodreads
Death in the Stars Death in the Stars
reviews: 1
ratings: 6 (avg rating 4.83)

Cluster Cluster
reviews: 3
ratings: 4 (avg rating 4.75)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *